2014. szeptember 21., vasárnap

Gondolatok a jövő hétvégi 200 kilométer előtt

Jövő héten újra elindulunk Jeremcsuk Istvánnal, és terveink szerint gyalogolunk 200 kilométert, oda-vissza végigjárva a Kinizsi Százas klasszikus útvonalát. Sőt, egy 27-szeres K100 teljesítő, Zséfár Lajos is velünk tart majd (aki 1988 óta minden Kinizsi Százast teljesített), és talán még rajta kívül is lesznek túratársaink, akár a teljes távon, akár résztávokon.

Bár már eddig kétszer gyalogoltam 200 kilométert, számomra is különös túra lesz. Mondhatni mérföldkő, és persze egy egész hétvégés, nagyszabású kaland. És Isti számára is, hiszen ő lenne az első nem látó, aki a Kinizsi Duplát legyalogolta. Ha nem is ilyen jelentősen, de az én szempontomból is egyfajta elsőséget jelentene a dolog: úgy tudom, előttem még senki nem járta többször is végig a Kinizsi Duplát.

Mindemellett az a helyzet, hogy most nagyon úgy érzem, bizonyítanom kell. Magamnak, a "világnak", hogy van bennem elég erő és akaraterő. Hogy különleges vagyok. A Kinizsi Dupla talán segít feltápászkodni a padlóról, és ihletet, motivációt adhat a Kinizsi Százassal kapcsolatos könyvem megírásához is. Vagyis akár egy komoly lelki (és írói, egzisztenciális, stb.) fejlődés, kiteljesedés motorja is lehet, hiszen a Kinizsi Százasról szóló könyv után további, immár irodalmibb terveim is vannak.

Csak (a szellemi munka előtti fizikai bemelegítésképp, önmagam jobb megismeréséhez vezető utazásképp) végig kell gyalogolni a Kinizsi Százast, oda-vissza...

Kapcsolódó bejegyzések:
Kinizsi Dupla ezúttal a klasszikus útvonalon
Interjú Csornai Edinával, az első nővel, aki oda-vissza teljesítette a Kinizsi Százast

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése