2014. szeptember 20., szombat

A Vércse Kupáról bővebben

Többen is érdeklődtek mostanában a Vércse Kupáról, aminek örülök, hiszen eddig csupán egy bejegyzésben említettem. A Vércse Kupa tehát a teljesen vagy részben a Vértesben, valamint a teljesen vagy részben a Gerecsében megrendezett teljesítménytúrák kupája. A kupának csak egy fokozata lesz, és a feltételei aránylag szigorúak:

Legalább hét olyan túra teljesítése, ami érinti a Vértest, és további legalább hét olyan, ami a Gerecsét érinti. A megtett távnak összesen minimum 700 kilométernek kell lennie. Az olyan túrák, melyek a Vértest és a Gerecsét is érintik, mindkét hegység előírt 7 túrájába beleszámítódnak (ilyen például az Iszkiri 100 és több résztávja). A Vértes hegységhez a teljesítménytúrákon kívül a VérKör is elszámolható.

(Érdekesség, hogy az Ixi Kupa túráinak ill. túra-résztávjainak többsége így a Vércse Kupának is része, hiszen érintik a Gerecsét.)

A Vércse Kupa nem naptári évhez kötött (tehát akár év közben is "elkezdhető"), viszont az első és utolsó elszámolt túra között nem telhet el egy évnél több. A kupa mellé oklevél és kitűző is jár majd (önköltségi áron), valamint a kupa megszerzői az online teljesítői listára is felkerülnek.

Hamarosan a Vércse Kupa részletes kiírását is publikálom, a szintén tervezett Körök Köre Kupáról pedig itt lehet bővebben olvasni.

Kapcsolódó bejegyzések:
Ixi Kupa
Apatúra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése