2012. augusztus 30., csütörtök

Vigyázz, e bakancs messzebbre visz, mint gondolnád!

Bár a régi La Sportiva bakancsomban még jó pár kilométert megteszek majd, ahogy a még régebbi bőrbakancsomban is, úgy döntöttem, hogy itt az ideje beszerezni egy újabb, télen is jobban hordható darabot. Mivel igyekszem minél kisebb összeget fordítani túrafelszerelés vásárlására, egy használt bakancsra esett a választásom, amit egy apróhirdetésben láttam.

"Garmont bakancs 46 os újszerű bakancs, méret 46 eladó" - szerepeltek a legfontosabb információk többször is a hirdetés címében. A képekről és a további leírásból kiderült, hogy egy valóban megkímélt, Vibram talpas bőrbakancsról van szó, 10.000 forintért.

Telefonon megbeszéltem a részleteket, felpróbáltam, és bár egy kicsit lehetne könnyebb is, cserébe masszív, és mintha a lábamra öntötték volna. A nyelve belsejében lévő címkére írva pedig egy olyan jópofa mondatot, "figyelmeztetést" találtam, amivel egy teljesítménytúrázó szívébe rögtön belopja magát: "warning! these boots will take you further than you think", avagy "vigyázz, ez a bakancs messzebbre visz, mint gondolnád!" Így legyen.

Tehát a La Sportiva után újra egy olasz márkát vetett elém a sors. Ugyan sokan inkább a német bakancsokra (Hanwag, Lowa, Meindl) esküsznek, bízom benne, hogy jó néhány TTMR pontot gyűjtök majd ebben a lábbeliben, és hosszabb túrákon is kényelmes viselet lesz. Bár pontosan nem tudtam megállapítani, hogy mely Garmont modellről van szó, minden esetre a Vibram talp mellett bizonyos A.D.D. technológiát tartalmaz, mely rövidítés az anatómiai tervezést takarja, és többek között aszimmetrikus fűzőrendszert, nagyobb lábujjteret és hasonlókat jelent.

A bakancs előző tulajdonosa egy zenész, harmonikaművész volt, aki elmondása szerint csak egy-két túrán hordta, aztán úgy alakult, hogy kevés szabadideje maradt kirándulni, hétköznapi tevékenységre pedig (pl. autóvezetésre) ez a lábbeli kevésbé alkalmas a kemény talpa miatt. Nálam viszont nem fog unatkozni: már a hétvégére tervezett 42 kilométeres Forrástúrára is ebben megyek, és ha beválik, akkor az Iszinik 100 teljesítését is ebben fogom majd megpróbálni.

Kapcsolódó bejegyzések
Márkatörténet rovat: Garmont 
Trekking'n'style rovat: jön a beszélő bakancs?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése