2014. május 20., kedd

Mit viszek a Kinizsi Százasra?

Fejben: jókedvet, kitartást, a könyörtelen előrehaladás technikáját. A kissé megbonyolódott nevezés ellenére (vagy éppen azért) kíváncsiságot, hogy milyen lesz a nyolcadik hivatalos Kinizsi Százasom, amellyel egy újabb lépést tehetek a tervezett 100 végigjárás felé.

A lábamon az új túracipőmet viselem majd (először indulva félcipőben százas túrára), a hátizsákomban pedig: másfél-két liter vizet / izotóniás italt, szendvicseket, kekszet, gyümölcsöket, tartalék zoknit, fejlámpát (az új "okosakkuval") és tartalék fejlámpát, éjszakára pulóvert. Továbbá: bögrét, ragtapaszt, papír zsebkendőt, pénztárcát, kulcsot, mobiltelefont, jegyzetpapírt, kinyomtatott időtervet, tollat, rágót.

Tipp:
Mit viszi Jancsi és Juliska a Kinizsi Százasra?

7 megjegyzés:

  1. 7szer teljesítettem a Kinizsit és idén is terveztem menni. Néztem is a honlapon megjelenő információkat már január-februárban. Majd mikor április közepén ismét felmentem a Kinizsi honlapjára, láttam hogy Ápr 1én kiadtak egy közleményt az előregisztrálásról és 15én már le is zárult... Mindezt úgy hogy kb 30 évig mindenféle előregisztráció nélkül lehetett nevezni, és a sokszoros teljesítőket még véletlenül sem értesítették arról hogy változás lesz... Úgyhogy én pl idén nem tudok indulni. Vajon ez fair a szervezőktől? Minden szerencsésnek jó túrázást kívánok, a Tisztelt Szervezőket pedig szívélyesen üdvözlöm és kívánok nekik... na jó, ezt nem írom le

    VálaszTörlés
  2. Szia, sajnálom hogy nem tudtál regisztrálni. De a TTT weboldalán és a túranaptárban már jóval korábban szerepelt az információ, hogy regisztráció és létszámkorlát lesz. Tavaly ezt még nem tudták, így a tavalyi túrán még nem tudtak erről tájékoztatást adni. Javaslok egy privát bejárást valamikor, én is megyek még idén többre is. (Vagy megérdeklődtem volna esetleg a szervezőktől, hogy rendezőként / pontőrként nem segíthetem-e túrát, és akkor egy későbbi / korábbi privát bejárást hivatalosként fogadnak el.)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Első Kinizsim lesz, gondolom belátod, hogy minden részlet érdekel. Két kérdésem van: milyen gyümölcsöt viszel? Mi a legjobb, ami könnyen ehető, leve is van, cukra is van, nem csinál savat? Te mit hozol?
    A másik kérdés: én is úgy látom, hogy két liter folyadéknál értelmetlen többet vinni a súly miatt, de elég ez? Végig - éjszaka is - tudok folyadékhoz jutni?
    Köszönöm, ha válaszolsz!

    VálaszTörlés
  4. Szia, bár nem nekem szólt a kérdés, szívesen segítek ha tudok. Mogyorósbányán és Bányahegyen még mindenképpen tudsz folyadékhoz jutni, éjjel is. Sok sikert!

    VálaszTörlés
  5. Szia, köszönöm a kérdéseid, egy külön bejegyzésben válaszoltam:
    http://kinizsiszazas.blogspot.hu/2014/05/mennyi-folyadekot-es-milyen-gyumolcsot.html

    VálaszTörlés
  6. Szia Sanyi, köszönöm a válaszodat. Nem veled vitatkozva és nem biztos hogy igazam van, de azt furcsának tartom hogy ha a túranaptárban már korábban szerepeltetni tudták akkor ép a saját honlapjukra miért csak 8 nappal a nevezés kezdete (és egyben zárása) után került fel. Valamint az egész nem tűnik nekem ésszerűnek: a 100on minden évben 1100-1500 nevező indul, valószínüleg ebben az évben 1500-1600 ember szeretett volna indulni, ebből zártak ki kb 200-at "környezetvédelem" címén. Ehhez képest saccra az első szakaszon összesen kb 5000 ember a második szakaszon kb 3000 ember fog végigtrappolni a 25 és a 40esekkel együtt ahol nincs is létszámkorlátozás... Tényleg az a kb 200 kizárt ember jelentené a környezetterhelést és kizárólag a 40-től 100ig kell védenünk a természetet?

    VálaszTörlés
  7. Szia KZ! Nem baj ha vitatkozol, vagy ha véleményt cserélünk. A saját honlapjukra is már decemberben felkerült az információ, azaz hónapokkal korábban - igaz, nem túl feltűnően (ha megnézed a weboldalt, most is megtalálható rajta az akkori kiírás, dátummal). A létszámkorlátról, annak teljesen pontos okairól, vagy hogy miért pont ennyi lett az annyi, nincsenek információim. De lehet, hogy ez egy fix korlát volt, és nem képezte alku vagy mérlegelés tárgyát. Az is lehet, hogy eddig is annyi volt, csak nem nagyon lépte túl a létszám, és ezért nem okozott gondot, idén viszont már számszerűsíteniük kellett, és átalakítani ezáltal az indulás szabályait.

    VálaszTörlés