2014. május 11., vasárnap

Az új túracipőm: Quechua Arpenaz 700 Novadry

Némi tanakodás után megvásároltam a következő túralábbelimet, egy Quechua Arpenaz 700 Novadry túracipőt (lásd adatlap) a Decathlonban, melyet "egynapos túrázáshoz, hegyi, sziklás, technikás terepen, mindenféle időben, rendszeres használatra" ajánl a gyártó-forgalmazó. Tehát bakancs helyett végül egy félcipőt választottam, kíváncsi vagyok, mennyire válik majd be. Nagyon kényelmes, és úgy tervezem, hogy a Kinizsi Százasra és az év többi teljesítménytúrájára (például a Turul 200-ra) is ebben megyek majd.

Ami mellette szól, hogy könnyű, elég rugalmas és vastag talpú, vízálló, továbbá a Decathlon sajátmárkás cipőihez járó két éves garanciája is nyomós érv volt (így bízom benne, hogy masszívabb mint a régi Sprite reklámban szereplő sportcipő). Ellene szólhat, hogy eddig általában bakancsban mentem a komolyabb túrákra, így megszoktam a magasabb szárú lábbelik tartását, biztonságát.

Mivel így még meg is spóroltam egy komolyabb összeget a bakancshoz képest, vettem még két pár túrazoknit is, valamint egy Onitsuka Tiger (az Asics retro vonala) utcai cipőt.

Fun fact: eddig a Quechua márkát úgy ejtettem meg úgy hallottam másoktól is, hogy kecsua, de az áruházban az egyik eladó következetesen kecsának ejtette, úgy mint kecsap, csak p nélkül.

Kapcsolódó bejegyzések:
A következő bakancsom: Quechua Forclaz 700
Milyen bakancsot vegyek?
Vigyázz, e bakancs messzebbre visz, mint gondolnád!

1 megjegyzés:

  1. jó lesz az kecsuának is..:-) én is hasonlóban nyomom majd Forclaz 500 ban. 3 éve van meg, jópárezer km gyaloglás és több száz km terepfutással (én arra is ezt használom és bejött). Üdv: Oszvald Feri alias Vestmann

    VálaszTörlés