2014. április 10., csütörtök

Gondolatok a Kinizsi Tripláról

Ahogy a "Kilométerpornó" c. bejegyzésemben említettem, gondolkodom a Kinizsi Triplán, azaz a Kinizsi Százas útvonalának végigjárásán mondjuk oda-vissza-oda, azaz Budapest - Tata - Budapest - Tata útvonalon, esetleg kicsit megcifrázva, és a K100 klasszikus, szárligeti célszakaszát is belevéve egy "Y" alakú, Budapest - Szárliget - Budapest - Tata sétán. Mindez 300 kilométer lenne, csaknem 9000 méter szintkülönbséggel.

Tudom, hogy ez a legtöbb ember szemében (még a Kinizsi Százas teljesítők zömének szemében is) elég nagy őrültség és értelmetlenség, de több dolog is motivál. Egyrészt az, hogy Kinizsi Triplát még senki sem gyalogolt (Kinizsi Duplát sem sokan, abban negyedik voltam). Így talán ez a legegyszerűbb és esetemben a legkézenfekvőbb módja annak, hogy valamilyen teljesítményemmel "belehackeljem" magam a Wikipédiába, legalábbis a Kinizsi Százas szócikkbe. Aztán a K100 bejárásaim gyűjteményében is tetszetős trófea lenne. Továbbá egy elég komoly és tanulságos kalandnak ígérkezik, mellyel tovább feszegetném a saját határaimat.

Persze kockázatos is a dolog, a sikeres teljesítés esetén fennáll a veszélye, hogy még nagyobb lesz az arcom, mint eddig (nem tagadom, valóban, elsősorban az "egóm", a bizonyítási vágy hajt). Van, aki az ízületeim károsodásától tart (nem tudom, mennyivel nagyobb teher ez mint 100 vagy 200 km, de bízom benne, hogy fel tudok rá készülni, és igyekszem majd eleget inni és elég ásványi anyaghoz jutni út közben is), míg egyik cimborám attól fél, hogy ebbe "bele fogok őrülni", ha már a Prágai Százason is a megőrülés határán voltam (ott azért több tényező is közrejátszott a pszichedelikus állapotom kialakulásában, akár az ismeretlen környezet is, itt ez a veszély nem áll fenn, és igyekszem majd odafigyelni a jelekre; másrészt teljesen normális sosem voltam, szóval sokat már nem romolhat az állapotom ilyen szempontból).

A 300 kilométer legyaloglása egyébként nem lehetetlen, ott van például a Tor des Géants túra az olasz Alpokban, mely 330 kilométeres és 24000 (!) méter szintkülönbséget kell legyőzni az út során, vagy a Craft 1000 mérföldes túra, mely átszeli Szlovákiát és Csehországot, és amit Rudolf István tavaly egyedüli gyalogosként teljesített (a többség kerékpárral indult).

Az biztos, hogy minden eddiginél komolyabban fel kell készülnöm, át kell gondolnom az előkészületeket, felszerelést, az útközbeni bevásárlásokat, megszervezni az esetleges túratársakat. De éppen a nehézségek és önmagam legyőzése adja majd a túra különlegességét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése