2014. április 26., szombat

70 kilométeres távok a közeljövőben: Sárga 70 és VérKör

A közeljövőben két 70 km-es távú túrát is tervezünk unokatesóm férjével: egyrészt a Sárga 70-et pár nap múlva, másrészt pedig a VérKört, valamivel később.

A Gerecse 50-et Attila már sikeres teljesítette, így ezek a 70 kilométeres túrák jelentik majd a következő lépcsőfokot a száz km-es távok felé (a hivatalos Kinizsi Százason idén ugyan még nem tervezi az indulást, bár egy, a Kinizsi Sztovkához hasonló privát bejárásra még sor kerülhet).

A Sárga 70-et én két évvel ezelőtt már végigjártam (és megtetszett a túra), a VérKört pedig tervezem egy ideje, és épp az elmúlt napokban-hetekben is többen megkerestek, hogy szívesen jönnének csapatban egy VérKör teljesítésre (ez utóbbi is szép helyeket érint, ráadásul az útvonal számos pontjához, szakaszához kamaszkori emlékek is kötnek).

A Sárga 70-et egyébként ajánlom mindenkinek a figyelmébe, aki szeretne felkészülni a Kinizsi Százasra, hiszen jó edzés, tapasztalatgyűjtés és felszerelés-teszt a komolyabb távokra, másrészt pedig itt már átélhető a csaknem teljes éjszakán át tartó túrázás élménye. A VérKör különlegessége pedig az, hogy (mivel nem hivatalos teljesítménytúra) bármikor teljesíthető, azaz nincs dátumhoz, évszakhoz vagy akár napszakhoz kötve.

Kapcsolódó bejegyzések:
Sárga 70
Budai Térképkör

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése