2014. október 24., péntek

Felkészülés a Kinizsi Triplára

Erre a hosszú hétvégére először egy "Kinizsi Triplát", 300 kilométeres gyaloglást terveztem, amit aztán a kedvezőtlen alakuló időjárás miatt elhalasztottam két héttel. Hacsak nem lesz nagyon rettenetes az idő, november 8-án, szombaton reggel indulok majd útnak, és igyekszem majd négy napon belül, szerda reggelig célba érni.

A tervről szóló első bejegyzésemben már írtam, hogy miért nem lesz "unalmas" az útvonal, de úgy döntöttem, hogy még egy kicsit variálok rajta, hogy még érdekesebb legyen: Tatáról indulok majd, így Tata - Budapest - Szárliget - Budapest lesz az útvonal, így a jelenegi és a klasszikus Kinizsi Százason is lesz alkalmam végigmenni az Iszinik - Kinizsi - Iszinik képlettel leírható sétán.

Ami a felkészülést illeti: 200 kilométert ugye pár héttel ezelőtt gyalogoltam Jeremcsuk István barátommal, a Tripla előtti hétvégén pedig a Piros 85 teljesítménytúrán fogom átmozgatni magam. Egyébként pedig főleg pihenéssel és otthoni edzegetéssel (fekvőtámasz, stb.) készülök majd.

A felszerelésem igyekszem majd minél tudatosabban és okosabban összeállítani, hiszen fontos, hogy minél kevesebb felesleges dolgot cipeljek, amire viszont szükség lehet, az mindenképpen ott legyen nálam, és néhány dologból tartalék is legyen.

A valamivel részletesebb időtervem az, hogy 24 órán belül Tatáról Békásmegyerre érjek, és 55 órán belül visszaérjek Szárligetre, ahonnan egy komolyabb, 5-10 órás pihenő után vágok neki a táv harmadik száz kilométerének.

A túrát igyekszem majd részletesen dokumentálni fotókkal is, és természetesen egy hosszú beszámolót is írok a tapasztalataimról. Résztávokon talán kísérőim, túratársaim is lesznek.

Kapcsolódó bejegyzés:
Mit viszek majd magammal a Kinizsi Triplára?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése