2014. július 21., hétfő

A Budai Térképkör egy szakaszának bejárása Rakk Gyulával

A szombati balatonfüredi pontőrködés után a vasárnapot is hasznosan töltöttem: Rakk Gyulával bejártuk a Budai Térképkör egy szakaszát, Szépjuhászné és Rozália téglagyár között (a hőség miatt jutottunk csupán eddig, meg úgy voltunk vele, hogy ez most egy kényelmes kirándulás legyen). A túra kifejezetten hasznos volt, hiszen rájöttünk, hogy nem kellenek kihelyezett kódok, hanem minden lényeges ponton, jelzésváltásnál vannak olyan táblák, feliratok vagy tereptárgyak, melyekkel kapcsolatban lehet kérdéseket feltenni (ezzel igazolják majd a teljesítők, hogy ott jártak), illetve konstruktív beszélgetéseket folytattunk többek között a tervezett, Kinizsi Százasról szóló könyvemről (melyben valószínűleg Gyula is közreműködik majd, ill. társszerzője lesz), a Turul 200 és a Jeremcsuk Istvánnal megtett 100 kilométer tanulságairól, geológiáról, GPS-ekről, "túratörténelemről", a Bakancsos Szurikátáról, későbbi túrabejárásokról, valamint túrarendezési dolgokról.

2 megjegyzés:

  1. johnny carriaga2014. július 26. 1:23

    Mi egy nappal előttetek sétáltuk végig ugyanazt a szakaszt (illetve annyival többet, hogy felmentünk a Köves-bércig, és onnan Pilisborosjenőre). Másnap kevés lett meg, mert egy hirtelen csobbanási ötlettől vezérelve nem Solymár, hanem Csobánka-Pomáz-Szentendre felé fordultunk, de mindjárt indulunk a folytatásra.

    A kódokról akartam is kérdezősködni még a Katlanon, de aztán visszafelé elterelődtek a gondolataim (onnantól amikor a Kőszikla tetején mintegy kvázi-Ararátként kibontakozott előttem a Gete, nem tudtam másra gondolni, csak arra, hogy egy saját magát /addig/ értelmes gondolkodásra alkalmasnak tartó lényt mi vesz rá, hogy ebben a kellemes túraidőben arról az oldalról is felmenjen ODA :), úgyhogy ez kimaradt. Runkeeperrel csinálom a tracket, remélem az majd elfogadható lesz.

    Alapvetően pedig köszönet az ötletért, nagyon élvezzük a túrát, ráadásul jó egy kicsit kiszakadnom a darálós-rohanós stílusomból, és egy jót "sétálni".

    VálaszTörlés
  2. Szia Johnny, örülök hogy tetszik az ötlet és a túra! Végül ugye nem kódok lesznek, hanem kérdések (ezeket pár héten belül a bejárásoknak megfelelően összeállítjuk), de addig is elfogadjuk a tracket is természetesen. Jó túrázást a továbbiakban is, és könnyen lehet hogy így a Térképkör első teljesítői lesztek :)

    VálaszTörlés