2013. október 15., kedd

A Kör - egy újabb álom

A napokban hallottam egy nagyszerű és embert próbáló kihívásról, melyhez képest a Kinizsi Duplám egy könnyű séta volt: ez pedig nem más, mint a Kör, melynek távja ugyan "csak" 152 kilométer, viszont 7100 méter emelkedőt tartalmaz, és mindössze 30 óra van a teljesítésére. Különlegessége, hogy nem rendezvény, nem teljesítménytúra, ugyanakkor azért vannak szabályai. Az erőpróba útvonala a Börzsönyben kanyarog, és Csanya az egyik ötletgazdája.

A Kört eddig egy ember teljesítette sikeresen, Barta László  (28 óra és 45 perc alatt), és a napokban próbálja meg a teljesítését Márton Dani (frissítés: ő is sikeresen teljesítette a Kört, 27 óra 23 perces idővel).

Azt hiszem, a teljesítése legalább akkora katarzist jelentene, mint amikor az első Kinizsi Százasomon célba értem, és édesapámat is büszkeséggel töltené el, ha a Kör egyik teljesítője lennék. Ráadásul az is bogarat ültetett a fülembe, hogy Csanya szerint 20-25 hazai túrázó, terepfutó képes jelenleg a Kört szintidőn belül végigjárni, és további 20-25 lehet képes néhány éven belül. Jó lenne ebbe a szűk elitbe, "top ötvenbe" tartozni.

Ahogy a 2013-as évem a Kinizsi Százas esztendeje számomra (ha minden jól alakul, az Iszinik 100-al és a CsPI-vel együtt ötször fogom végigjárni idén a K100 útvonalát; valamint részt vettem a Kinizsi Százas "ősén", a Nagyszombati Százason is), úgy 2014-ben a Körre próbálok majd felkészülni, és néhány további komoly kihívást is megpróbálok majd legyőzni. Persze a Körig még hosszú és küzdelmes lesz az út, sok túrázással, kocogással, lépcsőzéssel, ugrálókötelezéssel, fekvőtámasszal.

1 megjegyzés:

  1. Nekem is bogarat ültetett a fülembe.

    Nem utolsósorban azért, mert azt állítják, igen jól ismerik a Börzsönyt, és A Kör útvonalát úgy hizlalgatták, hogy a legjobb, legszebb (, legnehezebb) részek legyenek benne.
    Nálam ez úgy megy, hogy először íróasztal mellett ismerkedek az útvonallal, és az adatokból próbálom összerakni a megismerés útját. Aztán eszerint bejárom az egészet részenként, majd a tapasztalatok alapján kitűzök egy reális célt és a hozzá vezető utat.
    Bár fizikálisan még nagyon messze vagyok attól, hogy a top 50 terepfutó közé tartozzak (mi több, egyelőre csak wannabe terepfutó vagyok :) ), több jól működő egyéni trükköm van, amelyek révén nem is kell közéjük tartoznom A Kör teljesítéséhez.

    VálaszTörlés