2011. március 11., péntek

A bakancsom és a túrabotom - és néhány ötlet, tipp

Egy pár ilyen bakanccsal (La Sportiva FC 3.0 GTX) és egy pár ilyen túrabottal (Lafuma Lautaret) fogok nekivágni az idei Kinizsi Százasnak:
http://www.trailspace.com/gear/la-sportiva/fc-3.0-gtx
http://www.lafuma.com/catalogue/1053-batons-de-randonnee-lautaret.html

Megjegyzés: vannak, akik a félcipőre esküsznek, ha hosszútávú teljesítménytúrázásról van szó, én jobban szeretem a bakancsot, és eddig (az elmúlt négy Kinizsi Százason) bevált. Túrabotot most fogok először használni, de az eddigi tesztek alapján hasznos segítség lesz.

A Vibram talpas, Gore-Tex felsőrészes La Sportiva bakancsot nagyon akciósan vettem még a tavalyi túra előtt - ráadásul a boltban össze is futottam a Kinizsi Százas egyik "nagy öregjével", aki már 26-szor teljesítette a túrát.

Kiegészítés: általában cserebakancsot / cipőt is szoktam vinni a biztonság kedvéért. Ezt a szerepet idén valószínűleg egy könnyű súlyú, öreg Adidas bőrbakancs fogja betölteni.

Kiegészítés a túrabottal kapcsolatban: egy tanács, személyes tapasztalat alapján: sáros teleszkópos túrabotot ne toljunk össze, mert az apró porszemek, szennyeződések belemennek a belsejébe, és össze is karcolják az újabb kinyitásnál. Én legalábbis így jártam, de szerencsére a bot használható maradt (utána szilikon spray-vel tisztogattam, törölgettem).

Kapcsolódó bejegyzés:
Ha én gazdag lennék... Inov-8 Roclite 400 GTX
Űrtechnológia a Kinizsi Százason

2 megjegyzés:

  1. Túrabottal kapcsolatosan: bevált?
    Egy párat érdemesebb vinni, vagy elég egy db?

    VálaszTörlés
  2. Igen, bevált, bár mostanában keveset használtam, általában nem viszek túrabotot a túrákra. Kettő (egy pár) hatékonyabb.

    VálaszTörlés