2015. július 14., kedd

Szomorú hír: a Kupák Kupája Kupa... kuka

Túráztok ti rendesen?

Mert szomorú hírt olvastam: megszűnik a Kupák Kupája Teljesítménytúra Kupa. A hivatalos indoklás így hangzik:

"SAJNOS A KUPÁK KUPÁJA TELJESÍTMÉNYTÚRA KUPA KIÍRÁSA MEGSZÜNTETÉSRE KERÜL, HISZEN NEM KERÜLT A 2014-GYES (sic!) TÚRAÉVBEN SEM SENKI ÁLTAL TELJESÍTÉSRE."

Mondjuk az igaz, hogy a Kupák Kupája Teljesítménytúra Kupa feltételeit nem volt könnyű teljesíteni, idézem:

"A Kupák Kupája Teljesítménytúra Kupát elnyerheti minden, nem Kupa vezetéknevű Magyarországi és a Világon élő teljesítménytúrázó, aki a 2014-gyes túraévben teljesíti valamennyi, az összes, a magyarországi teljesítménytúrázó társadalomban megrendezésre kerülő teljesítménytúrázó kupát (pl. Budapest Kupa, Pest Megye Teljesítménytúrázója, Zala Megye Teljesítménytúrázója, Bükk Kupa, Észak-Dunántúli Kupa, Cartographia Kupa, Közép-Dunántúli Kupa, Dél-Dunántúli Kupa, Mátra Kupa, Ösvénytaposó Kupa, Ixi Kupa, MVTE érem, Vércse Kupa, Kupák Kupája Teljesítménytúra Kupa, éít.), és a lehető legtöbb megrendezésre kerülő túrakm-ert teljesíti. [...] A Kupák Kupája Teljesítménytúra Kupa sikeres teljesítői elnyernek egy Kupatartó Kupát, amelyen elhelyezhetik, valamennyi olyan, a 2014-gyes túraévben megnyert kupájukat."

Így talán már sosem tudjuk meg, hogy milyen egy Kupatartó Kupa. De hát a túramozgalmak már csak ilyenek, születnek és meghalnak, életciklusuk van. Jó hír viszont, hogy a Körök Köre Kupa éppen most kel életre, sőt, van olyan túrázó, aki az óriáskupa fokozatért küzd.

Kapcsolódó bejegyzés:
A Kupák Kupája Kupa rejtélyei

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése