2015. július 28., kedd

Mi lenne, ha a Kinizsi Százas teljesítők egymástól egyenlő távolságra sorba állnának a Kinizsi Százas útvonalán?

Nos, ha a Kinizsi Százas eddigi 9137 teljesítője (akik 1981 óta összesen 19763 alkalommal teljesítették a távot) szépen sorba állna a K-100 útvonalán egymástól egyenlő távolságra, akkor két teljesítő között alig 11 méter lenne.

Ha a jelvényeik száma szerint állnának növekvő sorrendbe, úgy, hogy Békásmegyeren az egyszeres teljesítőkkel indulna a sor, és a tatai célban állna a legtöbbszörös teljesítő, akkor féltávnál, a tokodi pincék feletti kősziklától Mogyorósbánya felé ereszkedve is még egyszeres teljesítő állna (ezt a statisztika nyelvén úgy is mondhatjuk, hogy a teljesítések számának mediánja az egy).

Az első kétszeres teljesítő valamivel a bajóti műút (Bika-völgy) előtt állna, a táv 59. kilométerénél. A háromszoros teljesítők csoportja a Vértestolnai műút után (76,5 km), míg a négyszeres teljesítőké Koldusszállást elhagyva, az egykori kis-réti vadászházat követően kezdődne (84,6 km). Az első ötszörös teljesítővel a Kappan-bükki nyiladéknál találkoznánk (89 km), míg az első hatszorossal a Szent Péter templomrom után 500 méterrel. A hétszeresek közül az első éppen a kálvária alján állna (93,4 km), míg az első nyolcszoros helye a szőlőskertek alatt, a mezőt átszelő műútra érve lenne. A kilencszeres teljesítők csoportja a baji templom előtti utcán kezdene sorakozni (95,1 km).

A pont tízszeres teljesítők 61 fős, azaz mintegy 650 méter hosszú csoportjával már a templom után találkoznánk, míg a 11-szeres teljesítők már a tóvároskerti vasúti megállóhelynél sorakoznának, a 12-szeres teljesítők pedig a Diófa utcába érve fogadnának. A 13-szoros teljesítők már alig 300 méter hosszan csoportosulnának, a 14-szeresek tábora pedig még ennek is csak a fele lenne, majd már csak 5-10 fő képviselne egy-egy teljesítési számot. A legalább hússzoros teljesítők valahol a Vértesszőlősi útra kiérve kezdődnének, a legalább harmincszorosak 4 fős csoportja pedig a cél épülete előtt várna.

Kapcsolódó bejegyzések:
A Kinizsi Százas teljesítők 1%-os klubja
További lekérdezésekkel bővült a Kinizsi Százas teljesítői adatbázis
A Kinizsi Százas és a számok (és a pasaréti lelkész)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése