2013. január 28., hétfő

2013-as túraévem áttervezése

Először az is felmerült bennem, hogy 2013-ban még a 2012-es túraévemet is túlszárnyalom a teljesített túrák számát és az azokon legyalogolt kilométereket, gyűjtött pontokat tekintve, azonban a sors mint tudjuk kiszámíthatatlan. Számomra is kissé váratlan fordulattal (hiszen nem is olyan régen még épp itt a blogomban (is) kerestem magamnak társat) úgy alakult, hogy idén nem a túrázásnak, hanem inkább a családomnak szentelem magam, így aztán a legtöbb hétvégét nem komoly teljesítménytúrákkal, hanem kedvesem és kislányom körében töltöm majd.

Már-már filozófiai kérdés, hogy mit érdemes az embernek választania, mi építőbb jellegű, a túrákon leküzdött nehézségek, fájdalmak, határaink túllépése, vagy pedig ennek szinte fordítottja, a civilizált, urbánus otthonban átélt családi harmónia, gyermeknevelés, hétköznapok, a hálószobai gyönyörök; úgy fest, hogy idén inkább ez utóbbiakra esik a választásom. Természetesen néhány fontosabb túrán azért ott leszek, így például a Kinizsi Százast (melyből idén már a hetedik teljesítésem következik) semmiképp sem hagyom ki, és a blogomat is igyekszem minél szorgalmasabban tovább vezetni és a hamarosan működő túrazokni.hu portálba is sok energiát fektetek majd, a TTMR pontokat vagy a Budapest Kupát azonban nem fogom hajszolni. Kérdésessé vált a Terep Százason való részvételem is, a közelgő Galyavár 110-ről (mely a legtöbb emelkedőt tartalmazó túrám lenne, így még a Mátra 115-nél is keményebb) azonban még nem mondtam le teljesen.

Most hétvégén a korábban tervezett Börzsöny éjszakai teljesítménytúrát kihagyom, pedig egy nagyon jó cimborám, túratársam, Suvlaj hívott idén is rá, akinek nagyon sokat köszönhetek (s akivel épp a tavalyi Börzsöny éjszakain találkoztunk először). E túra kihagyását egy kicsit sajnálom, hiszen az Iszinik 100 és a Csoportos Privát Iszinik mellett ez is egy "mumusom" volt, de ha idén nem is, az elkövetkező években azért megpróbálom majd teljesíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése