2012. december 1., szombat

Csoportos Privát Iszinik

A "Csoportos Privát Iszinik" nem egy swinger klubokban használatos kifejezés, hanem egy 100 kilométeres gyalogtúra, Szárligettől Budapestig. Tulajdonképpen egy önszorgalomból, családias körülmények között teljesített "fordított Kinizsi Százas".

Az ez évi Csoportos Privát Iszinik (CsPI) túrát december 8-án szombaton, reggel 7:10 - 7:15 körüli indulással tervezzük. A rajt helye a szárligeti vasútállomás, az útvonal megegyezik a hivatalos Iszinik 100 útvonalával. Mivel egy privát (és nevezési díj nélküli) túráról van szó, kitűző, jelvény, festett kő, oklevél, TTMR pont nem jár a teljesítésért, a sikeres célba érkezés jutalma mindössze a teljesítés tudata és az egész napos kaland. Eddig négyen már biztosan ott leszünk, de szeretettel várunk további jelentkezőket (a túrán persze mindenki saját felelősségére indul).

A rajt megközelíthető Budapestről, a Déli pályaudvarról 6:21-kor induló személyvonattal (7:02-re ér Szárligetre), Tatabánya irányából pedig 6:50-re ér oda a vonat.

Kinek ajánlom a CsPI-t? Mindazoknak, akik valamiért nem tudtak részt venni az Iszinik 100-on, esetleg ott voltak de nem tudták teljesíteni (viszont éreznek magukban elég erőt és elszántságot a teljesítéséhez). Kiszállási lehetőség Mogyorósbányán (48 km-nél), Dorogon (62 km-nél) és Kesztölcön van (67 km-nél). Az útvonal nagy része a kék sáv jelzésen halad, így akár Országos Kéktúra bélyegzők gyűjtésére is lehetőség van a kirándulás során.

A túra több szempontból nehezebb mint a hivatalos Iszinik 100, hiszen annak november végi kellemes kirándulóidejével szemben hidegebb idő, rosszabb időjárás várható, valamint nincsenek frissítőpontok, tehát több élelmet és innivalót célszerű magunkkal vinni (Mogyorósbányán, a Kakukk vendéglőben azért van lehetőség némi utánpótlásra, Dorogon pedig az útvonal érint egy éjjel-nappali üzletet).

Egy barátom, túratársam érdeklődött mailben a túra várható körülményeiről, vagy hogy mit jelent pontosan a "csoportos" szó, mennyire haladunk valóban egy csapatban, az erre írt válaszomat megosztom az olvasókkal, érdeklődőkkel:

"Amikor mi mentünk tavaly, akkor hárman voltunk (Sistergő, Tar-patak és én), és törekedtünk arra, hogy együtt maradjunk, max. 20-50 méterre távolodtunk el egymástól olykor, de általában egy "csapatban", beszélgetve haladtunk. Igaz, ez nekik került erőfeszítésükbe, hogy sokszor várjanak rám, lassabban haladjanak, nekem pedig az volt nehéz, hogy tartsam a tempójukat. Most már talán jobban tudnám tartani a sebességüket.

Szóval szerintem ha 5-6-an vagy kevesebben leszünk, akkor jobban törekszünk az egy csapatban haladásra, több résztvevő esetén nem tudom, lehet hogy akkor kialakulhat több 2-3 fős, eltérő tempójú csoport. Gondolom adja majd magát a helyzet, de a CsPI inkább a közös sétáról szól, és kevésbé hagyják ott egymást az emberek (és főleg nem hagyják teljesen magára), mint egy rendezett túrán, ahogy a szintidőt sem kell annyira szigorúan venni. És mindenki teljesítőnek számít, aki beér, ha pedig szintidőn (25 órán) belül, akkor főleg."


Kapcsolódó bejegyzések:
Beszámoló az Iszinik 100-ról, avagy a mumus legyőzése
Az Iszinik 100 születése

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése