2012. december 14., péntek

Cél a Terep Százas, avagy K100 és I100 után... T100?

Elhatároztam, hogy 2013 tavaszán teljesítem, vagy legalábbis megpróbálom teljesíteni a T100-at, azaz a Terep Százast. Ez nem teljesítménytúra, hanem terepfutóverseny, de tán egy erős kocogó-gyalogló tempóval is teljesíthető szintidőn, azaz 17 órán belül.

A Terep Százas rokonságban van a Kinizsi Százassal, hiszen 2006-os születésétől kezdve az első három esztendőben a Kinizsi Százassal azonos időpontban és útvonalon került megrendezésre, aztán 2009-től teljesen különvált a két rendezvény. Ennek előnye is van, hiszen így akkor lehetséges a részvétel mindkét eseményen, nem kell választani a kettő között. A Terep Százas két héttel a Kinizsi Százas előtt kerül megrendezésre.

A T100 hossza 105 kilométer, mely alatt 3450 méter emelkedőt kell legyőzni, azaz a Kinizsi Százasnál 7 órával kevesebb szintidőre 5 kilométerrel hosszabb táv és bő 500 méterrel több szintemelkedés jut (így 6,2 kilométer/órás átlagsebesség kell a teljesítéséhez). Az útvonal: Pesthidegkút – Nagykovácsi – Piliscsaba – Piliscsév – Klastrompuszta – Pilis-nyereg – Dobogókő – Dömös – Prédikálószék – Pilisszentlászló – Visegrád – Pilisszentlászló – Lajosforrás – Csobánka – Pilisborosjenő – Pesthidegkút.

Elég komoly kihívás (és könnyen lehet, hogy túl nagy fába vágom a fejszémet, bár az elmúlt őszi-téli szezon Iszinik kudarcai után nem gondoltam, hogy idén még Rockenbauer 130 vagy CsPI teljesítő leszek), viszont ha sikerülne rá felkészülnöm, azzal sokat gyorsulnék és erősödnék, amit aztán a hagyományos teljesítménytúrákon is tudnék kamatoztatni. Felkészülésemet, tapasztalataimat eredményeimet természetesen az olvasókkal is megosztom. Egy fontos állomás, erőfelmérés lesz majd a Mátrabérc, amit megpróbálok majd 8 és fél, 9 órán belül teljesíteni.

A Terep Százas versenykiírása itt található, a Wikipédia szócikke pedig ide kattintva olvasható.

Kapcsolódó bejegyzések:
Felkészülés a Terep Százasra
A testmozgás izgalmai
Camelbak Vértesi Terep(fél)maraton
Mégsem a Kinizsi Százas hazánk első teljesítménytúrája? Vagy mégis?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése