2011. augusztus 22., hétfő

Kerékpárt a kerékpárboltból

A napokban vásároltam egy biciklit, hogy a túrázás, futás "kiegészítő sportjaként" ezzel is edzésben tartsam magam (nem vagyok sportorvos, de állítólag a kerékpározás jót tesz a térdnek, mivel - szemben a futással - nincs "becsapódás", csak folyamatos, körkörös mozgás). Így a következő, hatodik Kinizsi Százasomra még felkészültebben és edzettebben mehetek majd.

Nem is akármilyen biciklit vettem egyébként: (aránylag) olcsót és jót. Egyszerűségében szépet és megbízhatót. Szó szerint és átvitt értelemben is "szürkét", tökéletes ár/érték arányban. Egy volt kerékpárversenyző, Barkó Zsolt szerelte össze szívvel-lélekkel, aki Komárom-Koppánymonostoron üzemeltet egy kerékpárboltot és -szervizt. A grafitszürke váz kézzel festett, rajta "Komárom" és "Duna" felirat. A biciklin minden szükséges, a KRESZ-ben előírt kiegészítő rajta van (s ott helyben vettem még egy sebességmérőt is rá). Baráti ára miatt persze nem a legmodernebb, legultrakönnyebb 2011-es alkatrészekből áll a kerékpár, hanem kicsit "korosabb", de igényes, normál használat mellett szinte elnyűhetetlen elemekből, Shimano váltóból, duplafalú felniből.

(Ilyen típusú kerékpárt választott magának Attila cimborám is, az övé volt az 59., az enyém pedig a 60. darab "Komárom Duna").

Zsolt ugyan komolyabb és jóval drágább bicikliket, többek között KTM-eket is árul, amik kétségtelenül szemrevaló bringák, de ezekről lebeszélt, mondván, hogy csak rendszeresen vagy versenyszerűen nehéz terepen biciklizőknek és/vagy a kerékpárjukat mutogatni, azzal dicsekedni szándékozóknak, azt státuszszimbólumnak tekintőknek érdemes ilyet választaniuk.

A sportról, biciklizésről beszélgetve szóba került a Balaton-átúszás is (ő már kilencszer úszta át, szemben az én ötömmel), a Kinizsi Százas (amin viszont még nem volt) és az Országos Kéktúra is (amit már kétszer is végigjárt).

Aki kedvet kapott a kerékpár vásárláshoz (és jó áron szeretne minőségi, megbízható, magyar gyártmányú biciklihez jutni), annak érdemes megnéznie a www.vitalkomplex-kerekpar.hu weboldalt, csak ajánlani tudom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése