2011. augusztus 13., szombat

Trekking'n'style rovat: Porsche Design óra analóg iránytűvel

A Timberland iránytűs óra után egy újabb csemege: Porsche Design óra felhajtható számlappal, alatta pedig tükrös iránytűvel. Az óráról így ír Oroszvári Péter a trendmagazin.hu-n (ahol további képeket is láthatunk a szerkezetről):

"A Professor Ferdinand Alexander Porsche [megj.: a VW Bogarat tervező Ferdinand Porsche unokája] által 1978-ban tervezett világelső iránytűs karóra inspirálta a Porsche Design-t arra, hogy elkészítsék a modell 21. századi, modern változatát.

A P’65420 Compass Watch tokja feketére festett titániumból készült, a számlap jelzései és az óra- illetve percmutató pedig fehérek, így a piros másodpercmutatóé a szerep, hogy egy kis színt vigyen a praktikus eszközbe. A számlapot felhajtva pillanthatjuk meg az iránytűt. Ez kivehető a tokjából, így a kezünkben tartva folyamatosan figyelhetjük, ha viszont csuklónkon hagyjuk, a számlap hátulján található tükör segíti a leolvasását.

A limitált, 911 darabos karórában 42 óra időtartalékkal rendelkező svájci mechanika ketyeg, és 50 méterig vízálló. Az ára egyelőre ismeretlen, de valószínűleg nem a hétvégi turisták fogják útmutatásra használni [megj.: pedig a Kinizsi Százas méltó kihívás lenne az órának]."

Kapcsolódó bejegyzések:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése