2011. augusztus 14., vasárnap

Meg nem történt kaland a kukoricásban

Úgy terveztem, hogy szombaton ellátogatok hetedhét vasúti átszálláson túlra, a Makó melletti Kiszomborra, annak is a határába, és bevetem magam a kukoricásba. Az ötletet egy blogbejegyzés adta, a következő címmel: Bolyongás a legnagyobb kukorica-labirintusban.

Egy öthektáros, két méter magas kukoricásban alakították ki a labirintust, 5 kilométernyi teljes úthosszal (melyből 2 km a helyes út, 3 km pedig zsákutca, hiszen furfangos zsákutcák nélkül nem labirintus egy labirintus). A 2004. óta csaknem minden évben kialakított útvesztőnek saját weboldala is van, mely a www.utveszto.hu címen érhető el. Idén a világ első futószalagon gyártott autója, a Ford T-modell rajzolódott ki a labirintusban (mert 130 éve a közeli Makón született Galamb József, a modell tervezője), 2010-ben egy griffmadár, 2009-ben pedig egy bölény. A rendhagyó kukoricatábla este is látogatható, így fejlámpával is végig lehet menni az útvonalon.

Méretét tekintve ugyan nem egy Kinizsi Százas, de tájékozódásilag izgalmas kihívás lett volna (amennyiben nincs nagy tömeg persze). Reggel azonban elaludtam, így lemondtam az utazásról. Sebaj, majd jövőre, ugyanis ez a hétvége lett volna idén az utolsó alkalom az útvesztő meglátogatására, mert utána betakarítják a termést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése