2013. március 13., szerda

Hamarosan indul a "Kinizsi nyomában" túramozgalom

Hamarosan, 2013. április 20-án indul a Kinizsi Százas teljesítménytúrát is rendező Kinizsi Természetbarát Egyesület új túramozgalma, a "Kinizsi nyomában". Alább olvasható a mozgalom kiírása a kinizsi.org-ról (pdf formátumban innen tölthető le):

"A „KINIZSI NYOMÁBAN” TÚRAMOZGALOM KIÍRÁSA

A túramozgalom célja: a szervezett természetjárás centenáriumi évében indított túrasorozat keretében megemlékezni egyesületünk névadójáról – Kinizsi Pálról – a személyéhez kapcsolódó, vagy nevét viselő hazai turistahelyek felkeresésével.


A túramozgalom szervezője és irányítója: a Kinizsi Természetbarát Egyesület.


A túramozgalom útvonalai és érintendő pontjai: az igazoló füzetben kerülnek meghatározásra.


A túrasorozat két kötött útvonalas és három érintőpontos túrából áll. A túrák részletekben, bármely irányban teljesíthetők.


Résztvevői: A túramozgalom nyílt, abban hatéves kortól bárki bekapcsolódhat, aki a nevezési díjat befizette. A társegyesületek (MTSZ tagszervezetek) tagjai kedvezményben részesülnek. A nevezési díj a szervezési költségek mellet az igazoló füzet és a teljesítményjelvény árát is tartalmazza.


A túramozgalom teljesítése és igazolása: teljesít az a résztvevő, aki három éven belül az útvonalakat végigjárja, ezt a füzet megfelelő helyére beütött bélyegzéssel, kód beírásával, vagy kérdés megválaszolásával igazolja. A túra csak gyalogosan teljesíthető.


Díjazás: az előírt feltételek teljesítése után az igazolófüzetet a szervező Kinizsi TE 1068 Budapest, Városligeti fasor 44. címre kell megküldeni, ahol azt ellenőrzik, igazolják, a teljesítőkről nyilvántartást vezetnek. A teljesítményjelvények átadására a következő nyílt rendezvényünkön kerül sor.


A túramozgalom a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásával valósult meg."


Kapcsolódó bejegyzések:
Kinizsi Pál élete
Interjú Kovalik Andrással, a Kinizsi Százas egyik atyjával

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése