2012. július 14., szombat

Beszámoló a Szuperkatlan 15 túráról

A múlt hétvége a Balaton-átúszás és egy cimborám siófoki legénybúcsúja mellett még egy eseményt tartogatott, a Szuperkatlan túrát (a fotó a túra végén, Mogyorósbányán, a Kinizsi Százasról is ismerős Kakukk vendéglőben készült). A 15 kilométeres sétát heten gyalogoltuk le egy csapatban (de volt, aki előtte "odafelé" is teljesítette a távot, sőt olyan is, aki Békásmegyerről indult), és egy szakaszon Pucros Mackó, az Index fórum több mint 12 esztendős Kinizsi Százas topikjának létrehozója is csatlakozott hozzánk (Hegyeskőtől Mogyorósbányáig). Érdekes volt őt is látni, hiszen számomra eddig a Kinizsi Százas közösségének egy egyszerre ismert és ismeretlen, titokzatos tagja volt.

Dorogról délben indultunk, és tettünk egy kis kitérőt Tokodra is, ahol az egyik kiskocsmában sörözgettünk, beszélgettünk. Bevallom, a pontos időpontokra, például a Mogyorósbányára érkezés idejére már nem emlékszem, de ez a túra nem is a gyorsaságról vagy az óráról szólt, sokkal inkább egy közös élményről, jókedvű sétáról. Szóba került sok téma, többek között megtudtam a gyakran emlegetett "kispistázás" szó eredetét (egy régi Százlábú cikkben, Dr. Torday László írásában található a magyarázat).

Elég nagy hőség volt, így valóban "katlan túrának" bizonyult a kirándulás. Meg is fogalmazódott bennem, hogy előző nap, a Balaton-átúszáson mennyire a partra, a szárazföldre kívánkoztam, és szinte meghatódtam, amikor végre már a déli part közelébe értem és leért a lábam; ezzel szemben a túrán, a tűző napon a hegyeket járva inkább a Balatonba vágytam volna.

Akik ott voltak: Pataporc, Forester, Joeyline, Mancocka, Pucros Mackó (ő végül nem jött velünk a Kakukk vendéglőbe), VenczelGy és V. Gyuri (ő készítette a fotót) valamint én (a kép bal szélén). Köszönöm Pataporcnak a túra ötletét, és valamennyi résztvevőnek az élményeket, beszélgetéseket.

(Frissítés: 2013 nyarán hivatalos teljesítménytúraként is megrendezésre kerül a kirándulás, bővebb információk a Szuperkatlan.hu oldalon.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése