2012. július 1., vasárnap

Paolo Coelho idézetek (közhelyek) a Kinizsi Százashoz

A népszerű brazil közhelygyáros, Paolo Coelho néhány idézete, "giccses életbölcsessége" akár a teljesítménytúrázáshoz, a Kinizsi Százashoz is passzol. Íme ezek közül néhány:

"Kell, hogy legyen egy cél a fejedben: följutni a csúcsra. De ahogy haladsz fölfelé, egyre több dolgot láthatsz, és semmibe nem kerül néha megállni és élvezni a kilátást. Minden meghódított méterrel egyre messzebb látsz, és ezt ki kell használnod, hogy olyan dolgokat fedezhess föl, amiket addig nem vettél észre."

"Csak az tud megmászni egy hegyet, aki megadja a testének azt a figyelmet, amit megérdemel. Annyi idő áll rendelkezésedre, amit az élet megenged, menj hát, és ne követeld azt, amit nem kaphatsz meg. Ha túl gyorsan mész, elfáradsz és félúton feladod. Ha túl lassan mész, rád esteledhet és eltévedsz. Élvezd a tájat, a források vizét és a gyümölcsöket, mert a természet nagylelkű, de haladj tovább."

"Számtalan kilométert gyalogoltam, hogy felfedezzek dolgokat, amelyeket már tudtam, mindnyájan tudunk, csak oly nehéz elfogadni őket."

A komolyabb, kanonizáltabb művészek mélyebb gondolataira vágyóknak a Kinizsi Százas túrafüzetek idézeteit, mottóit ajánlom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése