2012. április 21., szombat

Szuper túra hétvége

Nem Sepultura, hanem szuper túra: a Mátrabérc sikerétől fellelkesedve úgy tervezem, hogy a következő hétvégén, azaz a május elsejei hosszú hétvégén három teljesítménytúrán is részt veszek, e három túra pedig a következő: szombaton a Gerecse 50, vasárnap a Pásztó 50, hétfőről keddre pedig a Sárga 70. Ezek összesen 170 kilométeres távot és 5680 méter szintkülönbséget jelentenek. Ha sikerülne helytállnom, az nagyon jó edzés lenne a Kinizsi Százasra és egy esetleges, az idei évre tervezett 100 kilométernél hosszabb túrára is (mely most már nem biztos, hogy a Mátra 115-lesz, mert az egyik legjobb barátomnak lehet hogy éppen azon a hétvégén lesz a legénybúcsúja).

Az első két túrára, a Gerecse 50-re és a Pásztó 50-re öcsém társaságában megyek (vele legutóbb a Mátrahegy teljesítménytúrán voltam), a harmadikra pedig - ha még lesz hozzá erőm - valószínűleg egyedül.

Megjegyzés: Pásztó gyermekkorom egyik helyszíne:

"Gyakran visszatérek álmaimban a Mátra lábánál fekvő kisvárosba, Pásztóra, az általános iskolámba, ahová alsó tagozatban jártam. De még többször olvasás közben.
Az Iskola a határon is abban az épületben és az udvarán játszódott (a főallét valahol a salakos pálya és a magas fák között helyeztem el képzeletben, a szökőkutat kicsit nehezebb volt, de azt is megoldottam, a kosárlabdapálya mellett), és a Buddenbrook család is mintha ott élt volna. Zola Tisztes úriházának lakói is valami hasonló épületben laktak, bár ez utóbbi egy kicsit keveredett fantáziámban A gyűlölet c. film párizsi bérházával, ahová Vinz felcsengetett a kaputelefonon, hogy felmenjenek a drogos archoz, aki Saidnak tartozott."


Kapcsolódó bejegyzések:
Első felvonás: Gerecse 50
Második felvonás: Pásztó 50
Harmadik felvonás: Sárga 70

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése