2016. május 29., vasárnap

Sikerült a tizedik Kinizsi Százasom!

Sikerült a tizedik Kinizsi Százasom. Körülbelül 23 óra 20 perc alatt értünk be Jeremcsuk Istivel, így ez volt az első közös, hivatalos Kinizsi Százasunk (persze azért volt már pár túránk előtte), egyúttal Istinek a harmadik Kinizsije.

Voltak komoly holtpontjaim, a Dorog környékén hirtelen jött meleg alaposan lelassított és sok erőt elvett, de végül megfelelő folyadékpótlással, vízhűtéses sapkával, időnkénti megállással az árnyékban, és persze a katlan előtti, dorogi kitérővel a kocsmába sikerült legyőzni az ádáz napsugarakat.

Szóval azért nehéz volt, még tizedjére is. Nem először írhatom ezt egy-egy túrabeszámolóban, de talán az eddigi legnehezebb, legküzdelmesebb Kinizsi Százasom volt. A Gete és a katlan mindent megtett, hogy megmukorodjak, de hiába, így sikerült 36. alkalommal is felmennem a hegyre, és lejönnöm onnan.

Voltak bizonytalanságaim, olykor elgondolkodtam rajta, hogy mennyi értelme van a Kinizsi Százasok vagy úgy általában az ilyen hosszútávú túrák teljesítésének. De az elmúlt csaknem évtizedben mégis az életem részére vált, és a szenvedés ellenére van benne valami jó és felemelő. Meg itt és most, vagyis immár visszatekintve ott és akkor Istivel is jól kibabráltam volna, ha cserben hagyom és feladom a túrát, és tán a blogom és a könyvem is vesztene hitelességéből, ha egyszer csak elkezdeném feladni a túrákat. Ugyanakkor elismerem, hogy a kudarcokból többet tanulhat az ember mint a sikerekből, és adott esetben a feladás eldöntése is elég komoly harc lehet. Van, amikor az a helyes döntés - egyszer bizonyára nálam is eljön, és kíváncsi vagyok, hogyan élem majd meg, és át tudok-e majd rajta olyan kitartóan és motivációmat megőrizve lépni, mint mondjuk Oszkár (akinek immár több teljesítése van mint feladása, 14:13 arányban).

Szép túra volt, nagyszerű élményekkel, ráadásul idén egy különleges jelvénnyel (amit a legalább 5. alkalommal teljesítők válaszhattak a hagyományos helyett - erről később külön írok még).

Köszönöm kedvesemnek hogy drukkolt, és mindenkinek, a biztatott minket túra közben.

Gratulálok túratársamnak, jóbarátomnak, Jeremcsuk Istvánnak, valamint minden teljesítőnek és sokat küzdő feladónak!

Részletes beszámoló hamarosan.

Kapcsolódó bejegyzések:
Gondolatok és tanácsok magamnak és mindenkinek, a tizedik Kinizsi Százasom előtt
Részletesebb beszámolóm a 10. Kinizsi Százasomról

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése