2012. június 1., péntek

Gondolatok a Mátra 115 előtt

"A Kinizsi Százas az akaraterő kihívása, komolyabb mint bármi, amiben valaha is részem volt. 100 kilométert legyalogolni nem kell speckó felszerelés, nem kell extra genetika, nem kell sokéves élsportolói rutin. Átlagos testalkattal, átlagos felkészüléssel is meg lehet csinálni, de csakis átlagon felüli akaraterővel... " - fogalmazott Éjfél Kapitány a vele készült interjúban.

Kérdés, hogy ami a 100 kilométeres (és 2775 méter emelkedővel bíró) Kinizsi Százasra igaz lehet, az igaz-e a 124 kilométeres (és 6374 méter emelkedőt tartogató) Mátra 115-re is. Igaznak bizonyulhat, egyet kivéve: "átlagos felkészülés" helyett a Mátra 115 már jóval szisztematikusabbat igényelhet. Holnap és holnapután kiderül, hogy az én felkészülésem elég szorgalmas, következetes és hatásos volt-e a félmaraton lefutásával, a Mátrabérccel, a 170 kilométeres túra-trióval és magával a Kinizsi Százassal.

"Akár azt hiszed, hogy képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz." - mondta Henry Ford, ennek fényében azzal a tudattal utazom holnap hajnalban Kisnánára, hogy sikeresen teljesítem majd a távot. Ugyanakkor mégis kellő alázattal tekintek rá, cseppet sem lebecsülve a grandiózus sétát.

Motivál az is, hogy e webnaplót nem csupán a bejegyzésekkel, a billentyűzet koptatásával építem, hanem - úgy gondolom - a saját verejtékemmel is: Kinizsi Százas teljesítések és újabb kihívások keresése nélkül nem lenne hiteles ez a blog. Tehát a saját "márkám" építése miatt is fontos, hogy a hétvégén ne valljak kudarcot, vagy ha mégis, okuljak belőle, és talpra álljak.

Tehát vasárnapra kiderül, hogy az elmúlt hónapok sikersorozatát gyarapítja-e tovább a Mátra 115, hazánk egyik legnehezebb teljesítménytúrája, vagy pedig beletörik a bicskám, mint korábban az  Iszinik 100 kísérletekbe. De történjék bármi, az bizonyos, hogy közelebb kerülök majd saját határaim, képességeim megismeréséhez, és az is, hogy lesz miről beszámolnom majd.

Kapcsolódó bejegyzések:
Túrabeszámoló a Mátra 115-ről
Egy hét múlva Mátra 115
Index videó a Kinizsi Százasról: Gyilkos túra magyar rögökön

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése