2015. március 11., szerda

Miért érdemes eljönnöd az Iszkiri túrára?

Idén március 21-én kerül másodszor megrendezésre a Vértesben és a Gerecsében az Iszkiri 100 teljesítménytúra és résztávjai (nagyon sok táv közül lehet választani: 10 km, 25 km, 35 km, 45 km, 65 km és 100 km, így mindenki megtalálhatja a számára kellemes kikapcsolódást és/vagy kihívást jelentő távot).

Bízom benne, hogy idén is olyan szép idő lesz mint tavaly, és ezúttal is hangulatos lesz a hosszabb-rövidebb séta a vadregényes Vértesben a Mária-szakadékkal, valamint a sokaknak ismerős Gerecsében, ahol az Iszinik 100 és a Kinizsi Százas klasszikus útvonalának Szárliget - Koldusszállás szakaszán és a K-100 jelenlegi útvonalának Koldusszállás - Tata szakaszán haladnak majd a résztvevők. Ráadásként pedig ott a 7 kilométeres tatai Öreg-tó kör, ahol sok túrázó a naplementében láthatja majd a tavat és a tatai várat.

A túra 2015-ben is az MSTSZ Magyar Nemzeti Teljesítménytúra és Terepfutó Bajnokságának első futama, valamint az Ixi Kupa első túrája, ugyanakkor idén már a Cartographia Kupának is fordulója (így például kedvezményes térképvásárlásra is lesz lehetőség).

A 65 km-es és a 100 km-es táv a közelgő Kinizsi Százasra is jó edzés ill. erőpróba, ráadásul így nappal bejárható a K-100 éjszakai szakaszainak egy része.

Változás, hogy most már nem a szárligeti vasútállomáson lesz a rajt és a legtöbb táv célja, hanem egy több komfortot biztosító önkormányzati épületben, a Faluházban. A távokat a tavalyinál gondosabban jelezzük, valamint hogy elkerüljük a tavalyihoz hasonló tömegjelenetet a rajtban, a résztávokat különböző időpontokban indítjuk, ezek megtalálhatóak a TTT kiírásban (a 100-as távon reggel 6 és 8 között lehet rajtolni, míg egyes résztávokon csak reggel 7-től ill. 8-tól, akár délelőtt 10 óráig).

Idén ugyan már nincs előnevezés, a helyszíni nevezés viszont a távok többségénél jelentősen olcsóbb lett a tavalyinál. A Gerecse 50-ről, a Kinizsi Százasról és az Iszinik 100-ról ismerős Hotdogmen pedig most is megvendégel mindenkit, aki a 35-ös vagy hosszabb távokon indul (a tornyópusztai ponton fejenként egy hotdog az ellátás részét képezi).

Várok minden túrázót szeretettel, rendezőtársaim és a TTT nevében is!

Csetneki Sándor

Kapcsolódó bejegyzés:
Az első beszámoló az Iszkiri 100-ról, avagy a rendezői bejárás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése