2016. január 5., kedd

Kilométer Piramis, avagy új év, új dimenziók!

Piramisjáték, ami mögött nincs haszonszerzési szándék és Mozambikban bejegyzett kamucég? Piramisjáték, ahol egy fillért sem kell befizetned, nem kell felkutatnod és vásárlásról győzködnöd a régen látott óvodai csoporttársaidat, és neked sem kell hegyimoszatkivonatból készített kozmetikai csomagot, NASA-fejlesztésű szuperszonikus robot-okosporszívót, 500 darabos napszemüveglencse-készletet vagy multifunkciós vibrációs trénert venned, csillió kiegészítővel? Piramisjáték, ahol csak kilométereket kell gyűjtened neked és csapatodnak, klánodnak, "családodnak"? IGEN! Végre a Föld nevű bolygóra és Magyarországra is megérkezett a méltán híres, és a Tejútrendszeren kívül is igen népszerű játék, a Kilométer Piramis! A játékrendszer megalkotója és jogtulajdonosa, Dr. III. Peppa Xenu Buendía a Kilométer Piramis Kárpát-medencei népszerűsítésével és vezetésével Csetneki Sándort bízta meg, aki örömmel vállalta el a megtisztelő feladatot.

A szabály egyszerű. Menj el minél több és/vagy minél hosszabb teljesítménytúrára, és biztasd erre a piramisban magad alá fogadott "gyermekeidet", valamint azok "gyermekeit", azaz "unokáidat" is!

Minden, sikeresen teljesített teljesítménytúrán megtett kilométered egy pontot ér. Ezen kívül megkapod a "gyermekeid" pontjainak harmadát, valamint az "unokáid" pontjainak ötödét.

Szabályok:

- A játékhoz 2016 folyamán bármikor lehet csatlakozni.
- Csak olyan szülőhöz lehet csatlakozni, aki már benne van a piramisban.
- A szülő-gyermek kapcsolat létrejöttéhez mindkét fél beleegyezése szükséges.
- A szülő-gyermek kapcsolat létrejöttéhez szükséges legalább egy olyan 2016-os túra, amit a szülő és a gyermek is sikeresen teljesített.
- Az adott túra különböző résztávjairól is szó lehet, tehát egy Kinizsi 40 teljesítő és egy Kinizsi Százas teljesítő között érvényes a Piramishoz szükséges kapcsolat.
- Egy személy csak egy helyen lehet benne a piramisban, vagyis mindenkinek csak egy szülője lehet (kivéve a piramis csúcsán lévőket, akiknek nincs szülőjük, erről kicsivel lejjebb).
- A 2016-os Kilométer Piramis játék lezárultával, annak kiértékelése során a kapcsolatok alapjául szolgáló túrákat kérésre igazolni szükséges az oklevél, díjazás fotójával.
- A nem teljesült ill. nem igazolt kapcsolatokért nem jár pont a szülőnek.

- Ha valaki kilép a Piramisból, gyermekeit a szülője örökli.
- Ha a Piramis csúcsán lévő szülő lép ki a Piramisból, gyermekei a piramis csúcsára kerülnek.
- Ha valaki visszatér a Piramisba, új belépőként tér vissza, nem nyeri vissza korábbi pozícióját.
- A szülő-gyermek kapcsolat esetleges törléséhez elég az egyik fél döntése is, erről a másik fél is értesítést kap.

Gyermekek száma:

- Alapesetben legfeljebb három gyermeked lehet a piramisban.
- Ha legalább 7 túrát teljesítettél 2015-ben, akár 10 gyermeked is lehet.
- Ha legalább 15 túrát teljesítettél 2015-ben, bármennyi gyermeked lehet.

Felhívás:

Aki 2015-ben legalább 20 túrát teljesített és január 7 éjfélig jelentkezik, a piramis csúcsára kerül, azaz neki nem lesz "szülője" a piramisban. Jelentkezni a bakancsos.szurikata@gmail.com vagy cssandor@gmail.com címre írt e-maillel lehet.

További szabályok:

- Egy-egy gyermektől legfeljebb annyi pontot kaphatsz, amennyi a saját kilométer-pontjaid száma.
- Ha a 2016-os túráid száma eléri a 7-et, vagy a 15-öt, akkor onnantól kezdve szintén érvényes, hogy feljebb mehet a gyermekeid száma.

A szülő-gyermek kapcsolatok nem kerülnek nyilvános közzétételre, csak a gyermekek és unokák száma.

A Kilométer Piramisban elszámolható minden, a TTT weboldalán szereplő teljesítménytúra és terepfutó rendezvény, külföldi hivatalos túrák és rendezvények, továbbá elfogadható még a VérKör, a Budai Térképkör és a Kör is (ezekből évente legfeljebb 1-1). Egy teljesítménytúrán több résztáv teljesítése is elszámolható, és ezek a  túrák darabszámát is külön-külön növelik.

Matematikai érdekesség:

A legtöbb pontot gyűjtő nem feltétlenül a piramis csúcsán lesz.

Díjazás:

Minden résztvevőnek, kérésre kitűző és oklevél jár, és készül egy dicsőséglista is. A játék győztese ezen kívül tárgynyereményt is kap.

Ha kérdésed van vagy jelentkeznél a piramisba, írj a bakancsos.szurikata@gmail.com vagy a cssandor@gmail.com címre! Jó játékot mindenkinek, és boldog vagyok hogy közvetítetthettem felétek Dr. III. Peppa Xenu Buendía üzenetét! Uff!

(A játék hivatalos kiírása itt található, a facebook csoporthoz pedig ide kattints.)

3 megjegyzés:

  1. Ez tetszik! Honnan lehet tudni, kik vannak már benne, kihez (melyik szülőhöz) lehet csatlakozni? Nekem szerintem lesznek gyermekeim, de nincs szülőm! :(

    VálaszTörlés
  2. Közben úgy látom megoldódott a kérdés, de azért a későbbi olvasóknak ideírom, hogy a fb csoporthoz csatlakozva látható a névsor, ill. hamarosan indul a hivatalos, önálló weboldal is. Jó játékot!
    https://www.facebook.com/groups/kilometerpiramis/

    VálaszTörlés