2015. július 30., csütörtök

A festmény címe: Kinizsi Százas (terv)

Készítettem egy ilyen festmény tervet. Nem tagadom, Piet Mondrian stílusa és az a (még májusi) hír adta az ihletet, hogy az egyik festménye 50 millió dollárért kelt el. Most még csak megrajzoltam, de könnyen lehet, hogy valóban meg is festem. Ha csak ezred ennyire lesz értékes, már akkor is bőven visszahozza a vászon, az ecset meg a festék árát. Bár belegondolva, egész jól fog mutatni a falon, inkább el sem adom.

Szóval én annyiban módosítottam a dolgon, hogy ez nem egy teljesen absztrakt kép, hanem - bár absztraktnak tűnik - igenis ábrázol valamit, méghozzá - tádámm! - egy Kinizsi Százas jelvényt. Bizony, nézd csak meg jobban. Még mindig nem? Akkor elmagyarázom. A bal oldalon a bakancstalp helyezkedik el, jobbra pedig a címer, alatta a zöld csillaggal (ez esetben az is négyzet) és a koszorúval, felette az encián virágokkal. De más is belelátható: például a bakancstalp akár épületnek, toronyháznak is nézhető, a jobb oldal pedig zöldellő tájnak, hegyeknek vagy fáknak, ezzel utalva a városból való kimozdulásra. A fekete-fehér részek a térképek aránymértékeit szimbolizálják, eltérő méretük pedig kifejezi, hogy túra közben mennyire változó, hogy hogyan érzékeljük az időt, távolságot.

A kép ezen kívül számaiban is utal a Kinizsi Százasra: a bakancstalp rész 24 négyszögből áll, utalva a Kinizsi Százas szintidejére, az egész kép pedig összesen 81-et tartalmaz, ez pedig 1981-re, az első K-100 évére utal.

Kapcsolódó bejegyzések:
A Kinizsi Százas jelvény heraldikája
Kinizsi Százas jelvény Lego kockákból

2 megjegyzés:

  1. Négyzet használata nem szerencsés, inkább téglalapot írj! Kocka térbeli alakzat itt is a téglalap ( paralelogramma esetleg trapéz ) használata a helyes. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az észrevételt, javítom :)

    VálaszTörlés