2016. szeptember 5., hétfő

35 éves a Kinizsi Százas!

Ez egy már-már méltatlanul rövid bejegyzés lesz, de igyekszem majd több gondolatot is összeszedni később. Illetve egyébként is készülök írni egy hosszabb posztot a hosszútávú túrázás értelméről. Véletlen egybeesés vagy sem, épp a napokban foglalkoztam újra a Kinizsi Százas adatbázissal, most már még színesebb és informatívabb a teljesítői lista megjelenítése.

Nagy nap van ma ugyanis, egy különleges jubileum: ma reggel volt 35 éve, hogy először útra keltek a Kinizsi Százas résztvevői, hogy a Pilis és a Gerecse turistaútjain 100 kilométert legyalogolva eljussanak Budapestről Szárligetre (igen, az első években Szárligeten volt a túra célja, lásd Nagy Kinizsi Százas táblázat; és igen, a legelső, 1981-es túra nem május végén, hanem szeptember elején volt).

Ez egyúttal a hazai teljesítménytúrázás születésnapja is, ugyanis a K-100 volt hazánk első TT-je (persze erről megoszlanak a vélemények, legalábbis napjaink definíciója szerint már akár a korábbi Ságvári Emléktúrát is TT-nek tekintenénk).

Idézem Oczalt: Boldog 35. születésnapot Kinizsi Százas!

(És köszönöm Toplak Joe-nak és Rakk Gyulának, hogy felhívták a figyelmem a mai jubileumra, szórakozottságomban könnyen megfeledkeztem volna róla.)

Kapcsolódó bejegyzés:
Az első, 1981-es Kinizsi Százas túrafüzete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése