2014. május 7., szerda

A következő bakancsom: Quechua Forclaz 700

Ahogy az előző bejegyzésemben említettem, egy új bakancs beszerzését fontolgatom, és az idei, nyolcadik Kinizsi Százasomat már abban tenném meg. Úgy döntöttem (bár ez még változhat), hogy a következő bakancsom egy Quechua Forclaz 700-as lesz (elődei az elmúlt években egy Gore-Texes La Sportiva és egy bőr Garmont voltak).

Az új lábbelire komoly feladatok várnak: a Kinizsi Százas mellett idén tervezem még többek között a Kazinczy 200 teljesítését is, valamint egy újabb Kinizsi Duplát. Ami a Forclaz 700 mellett szól, hogy elég masszív (termékleírása szerint is intenzív használatra tervezték, minden időben), kívül-belül bőr, vízálló, és bár nem a legolcsóbb (30 ezer Ft, de vannak kevésbé drága - igaz, nem bőr - Forclaz modellek is), a kategóriájában mégis a nagyon jó vételek közé tartozik, hiszen az elismertebb brandeknél több tízezer forinttal többe kerülnek a hasonló lábbelik. Ráadásul két év garancia is van rá, és a Decathlonban minőségi kifogás esetén elég vevőbarát módon állnak a termék cseréjéhez, így amiatt sem kell különösebben aggódnom, hogy mi van ha mégsem bírná a megpróbáltatásokat. Emellett külsőleg is egy tetszetős, klasszikus túrabakancs.

(Egyébként most fogok először a francia sportáruház- és sportszergyártó-óriásnál sajátmárkás terméket venni, így kíváncsi vagyok, hogy fog beválni.)

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Én is egy ilyen bakancs beszerzésén gondolkodom (bár a képek alapján már egy újabb verziója kapható). Te megvetted végül, mennyire vált be, ha igen?

    Köszi!

    Gergő

    VálaszTörlés
  2. Szia Gergő, végül túracipőt vettem, ezt (ez elég jól bevált)
    http://kinizsiszazas.blogspot.hu/2014/05/az-uj-turacipom-quechua-arpenaz-700.html
    Sanyi

    VálaszTörlés