2012. március 30., péntek

Miért nem megyek a Vivicittára?

Tavaly és tavalyelőtt voltam a Vivicittán, annak hagyományos, bő 11 kilométeres távján. Idén úgy terveztem, hogy a félmaratoni távon indulok vasárnap, de végül mégsem megyek.

Egyrészt azért, mert már lefutottam a félmaratont. Kétszer "nem hivatalos körülmények között", négy margitszigeti kör formájában, egyszer pedig dokumentáltan is, a Vértesi Terep(fél)maratonon, tehát erdőben, terepen, több mint 400 méter szintkülönbséggel. Így ilyen szempontból túl is léptem a városi, sík Vivicittán.

Másrészt pedig a Vivicittá drága. Most olyan időszakom van, hogy szinte minden fillér elköltését megfontolom, így a 6.000 forintos nevezési díjat sokallom. Tudom, ez olyan, mintha almát hasonlítana össze körtével az ember, de mégis: a Kinizsi Százason ennek a fele, 3.000 forint a nevezési díj, és ezért az összegért egy egész hétvégés programot kap, nem csak egy pár órásat. Ráadásul a K100-nak még névadó szponzora sincs (sem a Kinizsi sör, sem a Kinizsi Bank nem támogatja a túrát), míg a Telekom Vivicittának van. Így idén lemondok róla, de jövőre, vagy pár év múlva, amikor túl leszek ezeken a takarékosabb esztendőkön, esetleg újra indulok a városvédő futáson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése