2011. április 18., hétfő

Dohányzás és alkoholfogyasztás a Kinizsi Százason

A Mit nem szabad a Kinizsi Százason? c. bejegyzésemben azt írtam, hogy nem illik a túrán dohányozni és alkoholt fogyasztani. Tsabi a hozzászólásával rávilágított, hogy nem kell ezekben a kérdésekben ennyire radikálisan állást foglalni. Mentségemre szolgáljon, hogy nem dohányzom és alkoholt is nagyon ritkán fogyasztok, így aztán a K100 alkalmával is könnyű ezekről "lemondanom".

Viszont egy dohányostól nem várható el, hogy 100 kilométert, és csaknem egy teljes napot kibírjon nikotin nélkül. Amennyiben füstjével nem zavarja a többi túrázót, és a csikket gondosan eloltja, már kellő tekintettel van társaira és a természetre. És való igaz, inkább a Kinizsi Százason dohányozzon, mint otthon vagy egy kocsmában gubbasztva.

Ami az alkoholt illeti, egy ilyen magyaros, hazafias és természetközeli eseményen, mint a Kinizsi Százas, könnyen előkerül a sör, a bor, a pálinka, és más "védőitalok", folyékony hungarikumok. A közúti közlekedéssel szemben gyalogosan az erdőt járva tolerálható némi véralkoholszint, de azért oda kell figyelni a mértékre. 666Forester egy koktélreceptet is közöl a Kinizsi Százas fórumon - a hűsítő italt külön a túrára kísérletezte ki, és a Kinizsi's Space nevet adta neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése